Totul despre cafeaua Lavazza

Totul despre cafeaua Lavazza – povestea din spatele succesului

Dacă te numeri printre iubitorii băuturii care te încarcă cu energie de la primele ore ale dimineții, cu siguranță ești curios și care este cea mai bună cafea Lavazza. Data viitoare când te vei mai răsfăța cu ea, să te gândești că ții în mână o cafea cu tradiție care are la bază o poveste inspirațională.

Te invităm să descoperi totul despre cafeaua Lavazza – de la originea ei până la caracteristicile fiecărui tip comercializat, dar și recomandări de produse.

Originea și impactul cafelei Lavazza în lume

Brandul de cafea Lavazza a luat naștere la sfârșitul secolului al XIX-lea, când antreprenorul italian Luigi Lavazza a deschis o bacanie pe Via San Tommaso, în Torino. Printre alte produse vândute în magazin, fondatorul s-a gândit să comercializeze și cafea, punând astfel bazele unei afaceri de succes. Grație ideilor creative și spiritului antreprenorial dezvoltat al lui Luigi, afacerea a început să prospere. Luigi Lavazza achiziționa cafea verde din diferite colțuri ale lumii. După ce o prăjea, amesteca boabele de cafea de diferite origini creând astfel propriul blend și impresionandu-si clienții.

Așadar, succesul de astăzi al cafelei Lavazza i se datorează lui Luigi și ideii lui de a combina diferite tipuri de boabe. În prezent, compania Lavazza este o afacere de familie, ajunsă la a patra generație, și reprezintă unul dintre cele mai importante branduri din domeniu, fiind prezentă în peste 90 de țări.

Cafeaua Lavazza se bucură de un succes impresionat grație pasiunii, muncii și devotamentului unei familii care a făcut istorie. Compania s-a concentrat întotdeauna pe selectarea celor mai bune boabe de cafea din zone diferite ale lumii. Băutura este apreciată pentru gustul aparte și aroma deosebită, caracteristici diferite față de alte branduri.

Angajamentul Lavazza pentru sustenabilitate

Sustenabilitatea este unul dintre principiile după care se ghidează grupul Lavazza, dând dovadă de responsabilitate socială și de mediu. De-a lungul timpului, a implementat și a dezvoltat proiecte de sustenabilitate în care a implicat toate părțile – colaboratori, acționari, consumatori și comunitățile în care activează compania. O acțiune concretă în acest sens a fost crearea, în 2004, a fundației Giuseppe e Pericle Lavazza, care are misiunea de a îmbunătăți condițiile de trai din țările producătoare de cafea.

Epicentrul angajamentului Lavazza față de sustenabilitate este linia de cafea Tierra! , un proiect de dezvoltare sustenabilă, lansat în 2022, care îsi propune să susțină dezvoltarea economică și socială a comunităților locale, dar și să îmbunătățească condițiile de viață pentru cultivatorii de cafea. În prezent, proiectul a fost extins în 19 țări.

Impactul Lavazza asupra comunităților locale

Impactul Lavazza

Brandul Lavazza nu și-a propus doar să producă cea mai bună cafea ci și să îmbunătățească contextul social, cultural și ecologic din comunitățile locale. Astfel că pune în aplicare relații de cooperare cu comunitățile din zonele în care își desfășoară activitățile. Prin proiectul „I Luoghi del Bello” sunt promovate rădăcinile locale puternice. Copiii din școlile locale, vârstnicii și voluntarii din mai multe asociații au fost implicați în toate inițiativele principale. Aceștia au modernizat spațiile publice cu flori, introducând specii botanice care asigurau un mediu adecvat pentru fluturi.

De asemenea, la mutarea în noul sediu „Nuvola”, Lavazza a decis să vândă piesele de mobilier din vechiul birou pentru a le da o nouă viață și a evita astfel crearea unor deșeuri cu impact negativ asupra mediului.

Creșterea nivelului de trai, dezvoltarea infrastructurii, investițiile în educație prin construirea de școli sunt alte realizări ale acestui brand de renume.

Tipuri de cafea Lavazza în funcție de gradul de prăjire

Tipuri de cafea Lavazza

Gradul de prăjire este una dintre principalele caracteristici ale cafelei Lavazza. Se disting patru tipuri de cafea Lavazza pe care trebuie să le recunoști de acum:

  • Scandinavă – cafea ușor prăjită, se remarcă prin culoarea maro deschis
  • Vieneză – cafea mediu prăjită, se caracterizează prin aroma echilibrată, gustul ușor dulce și culoarea ciocolatie a boabelor
  • Franceză – cafea intens prăjită, are cel mai scăzut nivel de cofeină, iar gustul este amărui.
  • Italiană – prăjire deosebit de puternică, special concepută pentru iubitorii gustului amară.

Cafea pentru espresso (boabe, măcinată sau capsule)

Cafea Lavazza pentru espresso

Boabele de cafea pentru espresso sunt prăjite mai mult, având o culoare maro închis, și măcinate fin. De regulă, predomină mixurile între cafea Arabica și cafea Robusta pentru o aromă mai intensă. În funcție de preferințe, de timpul tău liber, dar și de răbdarea pe care o ai, poți să alegi între cafea boabe, cafea măcinată ori capsule de cafea. Cafeaua boabe este apreciată pentru aroma și gustul intense care nu se diminuează în timp nici după deschiderea ambalajului, însă trebuie să ai o râșniță pentru a o măcina. Cafeaua măcinată se prepară într-un timp scurt, o poți savura imediat, însă este indicat să o depozitezi într-un recipient închis ermetic și să nu cumperi cantități mari.

Dacă ai aparat de cafea, alege capsulele potrivite pentru el și bucură-te de principalele beneficii pe care ți le oferă: confort, rapiditate și simplitate.

Dar trebuie să știi că cea mai bună cafea espresso poate fi preparată la aparate profesionale fiindcă sunt concepute astfel încât să ofere o băutură catifelată, intensă și cu spumă densă.

Cafea pentru presă sau ibric

Lavazza îți pune la dispoziție cafea pentru presă sau ibric, adaptându-se astfel tuturor preferințelor. Alegerea cafelei la ibric ori la presă ține de gusturi, ambele variante fiind extrem de apreciate de pasionații lor. Cele două tipuri necesită o preparare atentă și este indicată folosirea cafelei proaspăt măcinate, astfel încât să te bucuri din plin de o experiență autentică. Lavazza Qualità Oro este ideală pentru prepararea la ibric ori la presa franceză, fiind unul dintre cele mai apreciate produse destinate consumului acasă. Încă un produs apreciat de către cei care adoră cafeaua la ibric ori la presă este Lavazza Qualita Rossa.

Cafeaua la ibric este una dintre cele mai simple metode de preparare a acestei băuturi energizante. Principala regulă de preparare este să nu adaugi cafeaua în apa rece, ci atunci când apa este fierbinte. Însă atenție și la această etapă – lichidul nu trebuie să dea în clocot fiindcă își pierde din proprietăți.

Pentru persoanele care adoră ritualul preparării cafelei, presa franceză este soluția perfectă. În cana de sticlă se pune apă încălzită, cafea măcinată și zahăr. Se amestecă totul bine cu o linguriță, apoi se pune capacul și se lasă amestecul la infuzat timp de câteva minute, întocmai precum un ceai, până se obține o aromă intensă.

Cafea Lavazza pentru aparate de vending

Brandul Lavazza a conceput special și sortimente pentru segmentul Vending, fiind produse astfel încât să își păstreze proprietățile intacte atunci când sunt depozitate în aparatul de cafea pentru o perioadă mai lungă. De regulă, sunt sortimente de cafea mai intense, puternic aromate, dar cu o textură fină.

Gustul cafelei Lavazza în funcție de blendul ales

Compoziția cafelei Lavazza este una dintre cele mai apreciate caracteristici ale brandului. Sunt combinate armonios diferite tipuri de boabe prăjite, creând o aromă și un gust de neuitat.

Cafea Arabica – ce este și exemple de cafele Lavazza 100% Arabica

Cafeaua Arabica se numără printre cele mai cunoscute boabe de cafea din lume. Numele provine de la primul loc în care a fost cultivată planta, în Peninsula Arabică, unde se află statul Yemen în prezent. Fie că este cafea măcinată Arabica ori cafea boabe Arabica, gustul fin, dulce și durabil pot fi recunoscute cu ușurință. Bucură-te de aceste beneficii cu cafeaua boabe Lavazza Qualita Oro și cafeaua boabe Lavazza Espresso Italiano Classico.

Cafea Robusta – ce este și exemple de cafele Lavazza 100% Robusta

Cafeaua Robusta este o specie originară din Africa sub-sahariană, însă se cultivă la scară largă în Africa, Indonezia și Brazilia în prezent. Spre deosebire de cafeaua Arabica, Robusta este mai intensă, are un gust mai puternic și mai amar, dar și o aciditate scăzută. Dacă te numeri printre adepții acesteia, îți recomandăm să încerci

cafeaua Lavazza Bourbon Intenso 100% Robusta.

Blend Cafea Arabica și Cafea Robusta – exemple de cafea Lavazza Arabica & Robusta

Te poți bucura atât de gustul fin și echilibrat al cafelei Arabica, dar și de intensitatea cafelei Robusta alegând mixurile Lavazza. Prin combinarea celor două tipuri de cafea în diferite procentaje, brandul oferă clienților noi experiențe. Așadar, dacă te numeri printre iubitorii de cafea tare, încearcă cu încredere cafeaua boabe Lavazza Expert Gusto Pieno pentru notele rafinate de lemn uscat, cafeaua boabe Lavazza Crema & Aroma Maro pentru textura cremoasă și notele de ciocolată ori capsulele Lavazza Blue Espresso Amabile Lungo pentru un espresso cremos cu gust echilibrat.

Gradul de măcinare a cafelei și cum impactează gustul băuturii

Gradul de măcinare (granulația) este o caracteristică importantă și poate face diferența într-o ceașcă. Timpul de contact, rata de extracție și debitul sunt trei factori care contează în acest sens.

Granulația cafelei poate fi fină, medie ori grosieră și are un rol mai important decât ai impresia asupra aromei. Spre exemplu, amestecurile pentru espresso sunt foarte fin măcinate astfel încât, într-un timp scurt, să fie captată cantitatea maximă de aromă.

Un grad de măcinare mediu poate fi potrivit pentru cafetiera moka, în timp ce unul grosier este recomandat pentru cafeaua americană, pregătită la presa franceză.

Cum prepari o cafea Lavazza – la ibric sau presă? Ce sortiment de cafea Lavazza alegi?

Te poți bucura de cea mai bună cafea prin mai multe metode de preparare, însă dacă preferi să te implici în proces, alege cafeaua la ibric ori la presă. Vei obține o băutură aromată și proaspătă care îți va pune instant zâmbetul pe buze. Ca să afli care este cea mai potrivită variantă pentru nevoile tale și gustul tău, va trebui să le testezi pe amândouă.

Cafeaua măcinată este cel mai potrivit sortiment în acest caz, de preferat ca această etapă să fie făcută chiar de tine. Însă dacă nu ai timp la dispoziție și nici răbdarea necesară, poți opta și pentru cafea măcinată din comerț. În ceea ce privește gradul de măcinare, pentru ibric este recomand să folosești cafea măcinată fin, iar pentru presă cafea măcinată mediu grosier sau grosier. În funcție de preferințe și de timpul pe care îl ai la dispoziție, poți opta între cafea boabe Lavazza Espresso Italiano Classico și cafea măcinată Lavazza Qualita Oro Perfect Symphony..

Care este cea mai bună cafea Lavazza

Fie că preferi cafeaua boabe sau cafeaua măcinată, cu siguranță vei descoperi în oferta noastră cea mai bună cafea Lavazza. Toate sortimentele brandului sunt extrem de apreciate în întreaga lume, însă gustul este subiectiv, în funcție de exigențele fiecărei persoane. Odată ce vei identifica produsul cu care te potrivești cel mai bine, vei reveni mereu cu drag la el. Cu toate acestea, o alegere ideală rămân produsele din categoria premium de la Lavazza precum cafeaua boabe Lavazza Expert Crema Ricca UTZ și cafeaua boabe Lavazza Crema & Aroma Maro.

 

FAQ – Întrebări frecvente Cafea Lavazza:

Ce cafea Lavazza aleg: cafea Arabica, cafea Robusta sau Blend?

Fiecare iubitor de cafea își poate alege produsul potrivit în funcție de stilul de viață și de gust. Dacă preferi cafeaua cu gust fructat și aromă fină, atunci mizează pe sortimentele 100% Arabica. În schimb, dacă te împlinește o ceașcă de cafea cu gust intens și amărui, atunci alege întotdeauna Robusta. Ești atras de ambele povești? Atunci blendurile sunt perfecte pentru tine. Blendurile (amestecurile de boabe) sunt concepute pentru a oferi arome unice și pentru a echilibra gustul anumitor tipuri de soiuri.

Care este cea mai vândută cafea Lavazza?

Lavazza Super Crema, blendul perfect al perfecțiunii, este cea mai vândută cafea Lavazza. Oferă un corp bogat și un gust cu note de alune de pădure, zahăr brun și armonia unui espresso tradițional.

Cum păstrez cafeaua proaspătă și aromată după deschiderea ambalajului?

Ambalajul original este cea mai bună soluție să pătrezi cafeaua, însă numai dacă este căptușit cu staniol și se poate resigila. Nu uita să elimini tot aerul înainte să închizi punga. Pentru a te bucura mai mult timp de aroma cafelei, o mai poți depozita într-un recipient etanș din sticlă sau o cutie din metal. Este important să ferești recipientul de lumina soarelui și de alte surse de căldură. Optează pentru un spațiu bine ventilat, unde nu sunt probleme cu nivelul mare de umiditate. Deși cu siguranță ți-a fost recomandat de cunoștințe, nu este indicat să o depozitezi în frigider fiindcă nici umiditatea, nici mirosurile alimentelor nu sunt aliați în menținerea aromei și a prospețimii.

Cu ce aparate de cafea sunt compatibile capsulele de cafea Lavazza?

Capsulele de cafea Lavazza sunt compatibile cu aparatele de cafea Nespresso® și Nescafé® Dolce Gusto.

Aparatul de cafea Lavazza BLUE LB 2600 are un design stilat și este ideal pentru zona de business unde se doreste un espressor profesional și de încredere.

Exista sortimente de cafea Lavazza pentru aparat de vending?

Da, brandul Lavazza s-a adaptat vremurilor și a scos pe piață în ultimii ani mai multe sortimente pentru segmentul de vending.

Cafeaua Lavazza Gusto Forte este concepută special pentru segmentul Vending, fiind produsă astfel încât să își păstreze proprietățile intacte atunci când este depozitată în aparatul de cafea pentru o perioadă mai lungă. Este o cafea boabe intensă, puternic aromată, dar cu o textură fină și cu un gust final de cacao. Deși acest sortiment este considerat cel mai bun pentru automatele de cafea, poate fi consumat și la birou ori acasă.

Alte recomandări:

Cafea boabe Lavazza Expert „Crema E Aroma”

Cafea boabe Lavazza Expert Tierra Bio Organic UTZ

Cafea boabe Lavazza Expert Gusto Pieno


Povestea Lavazza a început în secolul al XIX-lea, însă continuă cu fiecare ceașcă pe care o savurezi zilnic.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sa ne imprietenim
Aboneaza-te la newsletter


Ghidul tau autentic de shopping.

ANPC - Solutionarea alternativa a litigiilor

ANPC - Solutionarea online a litigiilor

© Dair Comexim 2000 SRL
Apreciem o cafea buna!